21:49
Наказ про проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019/2020 навчального року

    У К Р А Ї Н А

ВІДДІЛ ОСВІТИ

МУКАЧІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

РАКОШИНСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ

МУКАЧІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

НАКАЗ

 

с. Ракошино

 

17.04.2020 № 25-О

 

Про проведення підсумкового оцінювання та

організованого завершення 2019/2020 навчального року

 

Відповідно до частини 3 та 4 статті 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту», на виконання листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 16.04.2020 року №1/9-213 «Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019/2020 навчального року», рішення педагогічної ради №7 від17.04.2020 та з метою забезпечення організованого закінчення навчального року

НАКАЗУЮ:

1. Заступнику директора з НВР Кельман О.Д. забезпечити роботу по вивченню та виконанню листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від №1/9-213 «Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019/2020 навчального року»

2. Адміністрації школи в умовах карантину та дистанційного навчання:

1) Завершити дистанційні навчальні заняття 25 травня 2020 року.

2) з метою запобігання поширенню корона вірусної хвороби COVID-19, у 2019/2020 навчальному році не проводити масові заходи, зокрема останні дзвоники та випускні вечори.

3) Звільнити у 2019/2020 навчальному році від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти Забезпечити дотримання вимог щодо проведення державної підсумкової атестації для здобувачів повної загальної середньої освіти після завершення ними кожного ступеня навчання:

а) ДПА здобувачів повної загальної середньої освіти здійснювати у формі ЗНО відповідно до Календарного плану підготовки з 3 предметів:

- українська мова;

- Математика або історія України;

- предмет за вибором

б) Учні 12-го вечірнього класу проходитимуть ДПА у школі за завданнями, які укладаються вчителем школи відповідно до затверджених Міністерством орієнтовних вимог до змісту атестаційних завдань, і затверджує директор школи.

4) Забезпечити атестацію екстернів відповідно до Положення про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах (Наказ МОН України від 13.03.2017 р. №369);

4) Зарахування учнів до 5-го класу школи проходить без проведення конкурсного відбору, згідно з статтею 9 Закону України «Про повну загальну середню освіту»

2. Педагогічному колективу школи:

1) Організувати освітній процес в умовах дистанційного навчання, у тому числі планування кількості та обсягу завдань та контрольних заходів, з урахуванням принципу здоров’я збереження, запобігання емоційному, ментальному та фізичному перевантаженню учнів;

2) Забезпечити всім учням доступ до навчальних матеріалів та завдань шляхом використання різних засобів обміну інформацією;

3) Організувати проведення окремих дистанційних консультацій для учнів, які хворіють або перебувають у режимі самоізоляції;

4) Провести підсумкове річне оцінювання навчальних досягнень учнів, враховуючи результати оцінювання з використанням технологій дистанційного навчання за другий семестр.

5) Завершити навчальний рік відповідно до структури, затвердженої рішенням педради №1 від 30.08.2020 року, а також з урахуванням виконання календарно-тематичних планів;

6) Завершити оформлення шкільної документації, зокрема заповнення класних журналів, після прийняття Урядом рішення щодо послаблення карантинних обмежень. Шкільні журнали заповнювати відповідно до розкладу занять, календарно тематичного планування та дати проведення дистанційного уроку. Зазначити у графі домашні завдання форму проведення уроку та інформаційний ресурс

7) Організувати на початку 2020/2021 навчального року 2 -11 класах проведення вхідного оцінювання учнів з метою діагностування рівня навчальних досягнень учнів за попередній рік та планування подальшої роботи із систематизації, узагальнення та закріплення навчального матеріалу за попередній рік.

8) Під час організації освітнього процесу з використанням дистанційних технологій навчання в умовах карантину підсумкове оцінювання ( тематичне, семестрове та річне) здійснювати віддалено із використанням цифрових технологій для всіх здобувачів освіти.

9) Підсумкова оцінка за семестр виставляється з урахуванням результатів поточного, тематичного оцінювання до 12 березня 2020 року та поточного оцінювання, підсумкових контрольних робіт за ІІ семестр 2020 року.

10) Для проведення підсумкових контрольних робіт за ІІ семестр 2020 року розробити гнучкий графік.

11) Тематичні та семестрові підсумкові роботи, які було проведено в умовах дистанційного навчання під час карантину, записуються в журналі без зазначення дати їх проведення

12) Річне оцінювання виставляється з урахуванням результатів оцінювання за І та ІІ семестри навчального року.

13) Провести річне оцінювання навчальних досягнень учнів з курсу «Захист Вітчизни» без урахування оцінок за військово-польові збори. У разі послаблення карантину Урядом провести військово-польові збори у вихідні дні протягом червня 2020 року.

14) Для учнів 1-2-х класів НУШ застосовується формувальне та підсумкове (завершальне) оцінювання, яке здійснюється шляхом спостереження за поведінкою учнів в різних видах діяльності та відстеження динаміки успішності виконання ними навчальних завдань.

15) В умовах дистанційного навчання для учнів 1-2-х класів НУШ вчитель може продовжувати застосовувати метод портфоліо: відслідковувати динаміку навчального поступу учнів за їх роботами, фотографії яких можуть надсилатися батьками.

16) Підсумкове оцінювання учнів, які здобувають освіту за однією з індивідуальних форм навчання у 2019/2020 навчальному році здійснюється з використанням технологій дистанційного навчання.

17) Для учнів, які не атестовані з одного або більше предметів скласти індивідувальний план роботи на канікулярний період після послаблення карантину.

3. Заступнику директора з НВР Кельман О.Д.:

1) Укласти графік дистанційних перевірочних робіт та усних опитувань з метою недопущення перевантаження учнів і раціонального використання часу.

2) Мінімізувати кількість звітної документації з питань організації дистанційного навчання учнів, яку мають подавати вчителі.

3) Скласти графік заповнення класних журналів (за предметними кафедрами) з урахуванням необхідності дотримання проти епідеміологічних вимог

Термін виконання До 25.05.2020

Відповідальна ЗДНВР Кельман О.Д.

3) Забезпечити оформлення свідоцтв про здобуття базової загальної середньої освіти та табелів навчальних досягнень учнів до 15 червня 2020 року

Термін виконання До 15.06.2020

Відповідальна ЗДНВР Кельман О.Д.

4) Розробити та подати на затвердження директору школи графік видачі випускникам 9-х класів свідоцтв про здобуття базової загальної середньої освіти з урахуванням необхідності дотримання проти епідеміологічних вимог

Термін виконання До 15.06.2020

Відповідальна ЗДНВР Кельман О.Д.

5) Провести аналіз виконання навчальних програм та узагальнити наказом по школі.

Термін виконання До 15.06.2020

Відповідальна ЗДНВР Кельман О.Д.

4. Класним керівникам:

1) Надіслати учням 1-8 та 10-х класів, які не планують навчатися у іншому закладі освіти копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, з подальшим врученням оригіналу документа у вересні 2020/2021 навчального року.

2) Для забезпечення рівних умов проходження оцінювання всіма учнями попередньо надіслати учням графік проведення всіх видів оцінювання, де буде зазначатися:

- форма та вид оцінювання з кожного навчального предмета;

- необхідні для цього ресурси;

- дата та тривалість проведення оцінювання (для синхронного режиму); дата та час розміщення завдань, кінцевий термін та спосіб їх подання (для асинхронного режиму).

5.Відповідальність за виконання даного наказу покласти на заступника директора з НВР Кельман О.Д.

6. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

Директор школи М.М.КОГУТ

 

Виконавець Кельман О.Д.

0506166411

 

Для завантаження клацніть на посилання

Наказ №25-О

Категорія: Документи | Переглядів: 1698 | Додав: Nikolay_Lexx | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar